CAFEA BOABE SPECIALTY INDIA-MALABAR ROYAL

100% arabica / Proaspăt prăjită

Prelucrare: natural (monsooned)

Aromă: ciocolată, cacao, condimente

Prăjire: medie

Aciditate: ușoară

Scor de cupping: 83

Alegeți o variantă:

De la 34,99 RON

DISCOUNT LA CANTITĂȚILE DE 500 ȘI 1000 DE GRAME

Această cafea este unică ca si proces și beneficiază de statutul de indicație geografică in India. Legenda spune că coloniștii britanici au adus cafea înapoi în Anglia pe vase de lemn în timpul lunilor musonice. Pe parcursul celor 6 luni de călătorie, boabele de cafea au fost expuse la condiții constante de umiditate și au suferit modificări caracteristice în mărime, textură, aspect și, cel mai important, în profilul de ceașcă

După ce au fost recoltate între octombrie și februarie, cireșele sunt procesate în mod natural și puse în depozite bine ventilate de-a lungul Coastei Malabar. Când începe musonul în iunie, boabele sunt expuse ploii și vântului timp de câteva săptămâni (între 12 și 16). Pe măsură ce absorb umiditatea, boabele se extind, își schimbă culoarea și, mai important, își pierd o parte din aciditate. Trecând prin acest proces, cafeaua dezvăluie noi arome.

Rezultatul fiind un gust mai pătrunzător cu un corp puternic și aciditate foarte scăzută care este deseori folosit ca sa accentueze corpul intr-un espresso blend.

Ambalaj cu supapă pentru consevarea aromei.

Produse similare