5 Beneficii pentru sănătate ale consumului de cafea decofeinizată

26.07.2023

Dacă ești în căutarea unei cafele aromate, decofeinizate, atunci ai ajuns la locul potrivit. Folosim metoda MC pentru a ne decofeiniza în mod natural boabele de cafea pentru a păstra aroma și pentru a te ajuta să prepari o băutură mai gustoasă acasă.

Pentru mulți tineri, a fi sănătos nu înseamnă a nu fi bolnav. În schimb, este un termen atotcuprinzător care acoperă mișcarea fizică, alimentația bio, hidratarea și angajamentul zilnic pentru un stil de viață sănătos.

Cafeaua cu cofeină poate oferi multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi creșterea energiei și starea de spirit îmbunătățită atunci când este consumată la nivel rezonabil. Dar, pe măsură ce tinerii se îngrijorează de efectele pe care le au anumite produse asupra corpului și minții lor, cafeaua decofeinizată devine din ce în ce mai atractivă. 

Beneficiile pentru sănătate ale cafelei decofeinizate

ESTE BENEFIC PENTRU PERSOANELE CU PROBLEME DE STOMAC

Persoanele cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi sindromul colonului iritabil, trebuie să fie atenți la alimentele și băuturile pe care le consumă. De exemplu, medicii recomandă de obicei persoanelor cu probleme digestive să evite băuturile bogate în cofeină și zahăr, deoarece acestea pot provoca diverse afecțiuni.

Persoanele care doresc să bea cafea, dar au probleme digestive ar trebui să încerce acest sortiment. Cafeaua decofeinizată are mai puțin acid decât cafeaua obișnuită cu cofeină. Aceasta înseamnă că această specialitate va cauza mai puțin probabil dureri de stomac, crampe sau probleme digestive. 

Bogată în antioxidanți

Cafeaua decofeinizată conține mulți antioxidanți care ajută organismul să prevină bolile, să lupte împotriva bolilor și să-l mențină sănătos. Mulți profesioniști medicali recomandă consumul de alimente bogate în antioxidanți pentru că ajută la îmbunătățirea sistemului cardiovascular, la combaterea cancerului și la evitarea bolilor comune, cum ar fi răceala și gripa.

Așadar, dacă ai poftă de o băutură cu cofeină, dar îți dorești să rămâi sănătos, atunci optează pentru o cafea decofeinizată fără zaharuri adăugate sau creme.

ARE MAI PUȚINĂ COFEINĂ

Unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii aleg să bea o băutură fără cofeină este evitarea efectelor ei. În timp ce cofeina poate oferi o energie subtilă și o creștere a stării de spirit, există unele efecte secundare adverse.

Persoanele care sunt sensibile la cofeină pot bea cafea decofeinizată fără să-și facă griji. Aceasta este o cafea care are cea mai mare parte a cofeinei eliminată. Cu toate acestea, păstrează multe dintre aromele, gusturile și caracteristicile ceștii de cafea obișnuite.

Detoxifierea organismului

Cafeaua decofeinizată conține vitamina B-3, cunoscută și sub numele de niacină. Niacina ajută organismul să scadă colesterolul, să lupte cu artrita, să îmbunătățească funcțiile creierului și să scadă riscurile unui atac de cord. Deși aceasta este una dintre vitaminele esențiale de care are nevoie organismul, mulți oameni suferă de o deficiență a acesteia.

Vitamina B-3 ajută la curățarea și detoxifierea organismului. În plus, poate ajuta la eliminarea substanțelor chimice străine, la reducerea stresului și anxietății.

REDUCEREA ERUPȚIILOR DE REFLUX ACID

După cum am menționat anterior, cafeaua tradițională are o mulțime de acizi, care pot cauza probleme persoanelor cu diferite afecțiuni medicale, inclusiv refluxul acid. Refluxul acid, cunoscut și sub numele de boală de reflux gastroesofagian, este atunci când acidul din stomac se întoarce în esofag și irită mucoasa.

Cafeaua decofeinizată scade nivelul de acid din organism, ceea ce facilitează gestionarea simptomelor de reflux, cum ar fi arsurile la stomac și durerea în piept. 

Oamenii de toate vârstele se pot bucura de o cantitate moderată de cafea decofeinizată. Cu toate acestea, oricine are probleme medicale, cum ar fi refluxul gastroesofagian, sindromul colonului iritabil și probleme digestive, ar trebui să ia în considerare reducerea aportului de cofeină.

Cafea decofeinizată vine cu multe beneficii care nu se limitează la persoanele cu sensibilități sau care nu o pot bea. Dacă pornești într-o călătorie de sănătate și bunăstare,te poți bucura de cafea fără cantitățile mari de cofeină.