O singură poveste: Puterea femeilor și gustul autentic al cafelei Columbia

08.03.2023

În anul 2010, copleșite de lipsa banilor și începutul unei crize financiare, un grup inițial de 50 de femei s-a reunit pentru a schimba modul în care erau tratate și potențialul viitor de a duce o viață mai bună și mai productivă.

Women's Coffee Project

Women's Coffee Project este o cafea de specialitate produsă de o societate formată în întregime din femei columbiene având ca scop investirea banilor în sănătate, cultură, educație, cu ambiția de a promova egalitatea socială și de gen. Inițial, grupul a început prin plantarea a 2.500 de arbori de cafea și instalarea meselor de uscare parabolice.

Misiunea proiectului este centrată pe prosperitatea familiei și reînnoirea generațională. Proiectul se concentrează pe securitatea alimentară, stabilitatea economică, antreprenoriatul și transmiterea tradițiilor cafelei către generațiile mai tinere.

Producția de cafea este folosită ca obiect pentru a genera schimbări și dezvoltări importante în comunitate. Acordând prioritate egalității de gen și luării deciziilor incluzive în gospodării și în ferme, grupul este capabil să primească credit și proprietate. Acest lucru dă putere altor femei să se alăture grupului și permite ca multe dintre femeile existente în grup să ocupe poziții de conducere ca membre cooperative, indiferent de statutul lor în cadrul societății.

Evoluția calității bobului de cafea

Prin finanțarea de la FNC, au fost aduși în comunitățile de oameni din Columbia, psihologi pentru a-i putea convinge pe soți că soțiile lor meritau drepturi egale și dreptul de a deține pământ și capital financiar.

Pentru a putea primi certificatul calitativ de cultivare a cafelei a fost necesar in prealabil de un antrenament tehnic. Un inginer a verificat arborii de cafea de până la 5 ori zilnic, culegând boabele de cafea la momentul potrivit pentru a verifica evoluția lor. 

Certificatul a fost acordat, iar cele mai bune practici pentru măcinarea umedă și prelucrarea în pulpă a cafelei au asigurat un produs final de înaltă calitate.

Peste 350 de femei puternice

Astăzi, în Columbia este un grup de peste 350 de femei puternice, cu peste 50 de femei în poziții de conducere, toate lucrând ca o echipă la proiecte de îmbunătățire a producției de cafea.

Mi-a luat mult timp să îmi dezvolt vocea mea proprie și acum că o am, nu am de gând să tac.

Dacă sunteți în căutarea gustului autentic de cafea cu note unice, nu ezitați să vizitați magazinul nostru online. Avem o serie de amestecuri speciale și ne asigurăm că atât băutorii noștri, cât și fermierii de la care ne aprovizionăm primesc tot ce este mai bun. 

#womensmarch #women #womensday #coffeetime #specialtycoffee #espressoSalva